Hoe kies je de perfecte kleur lipstick?

lipstick

De juiste kleur lipstick kan je look compleet maken, je zelfvertrouwen een boost geven en je uitstraling versterken. Maar hoe kies je de perfecte kleur? In dit artikel geven we je enkele tips en tricks om de perfecte lipstick te vinden die bij jou past.

Ken je ondertoon

De ondertoon van je huid is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste lipstick. Er zijn drie soorten ondertonen: warm, koel en neutraal. Warme ondertonen hebben een gouden of gele tint, koele ondertonen hebben een roze of blauwe tint en neutrale ondertonen hebben een mix van beide. Lipsticks met een warme ondertoon passen het beste bij mensen met een warme huidtint, terwijl lipsticks met een koele ondertoon het beste passen bij mensen met een koele huidtint.

Overweeg je huidskleur

Je huidskleur speelt ook een grote rol bij het kiezen van de juiste lipstick. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  • Lichte huid: Ga voor lipsticks in de kleuren roze, koraal, perzik, nude en diep rood.
  • Medium huid: Kies voor rozen, bessen, kersenrood en mauve.
  • Donkere huid: Probeer brons, pruim, fuchsia, oranje en wijnrood.

Denk aan je haarkleur

Je haarkleur kan ook invloed hebben op welke lipstickkleuren je het beste staan. Blondines staan vaak goed met roze en perzikkleurige tinten, terwijl brunettes vaak goed staan met rood en bessenkleuren. Roodharigen kunnen het beste gaan voor koraal en bronskleurige tinten.

Probeer verschillende afwerkingen

Lipsticks komen in verschillende afwerkingen, zoals mat, satijn, glanzend en glinsterend. Matte lipsticks geven een intense kleur en blijven lang zitten, maar kunnen je lippen uitdrogen. Satijnen en glanzende lipsticks geven een subtiele glans en zijn hydraterender, maar moeten vaker worden bijgewerkt. Glinsterende lipsticks kunnen je lippen voller laten lijken.

Test het uit

Het is altijd een goed idee om een lipstick uit te proberen voordat je hem koopt. Test de lipstick op je hand of lippen om te zien hoe de kleur er in verschillende lichten uitziet. Houd er rekening mee dat de kleur er anders uit kan zien op je lippen dan in de tube, afhankelijk van de natuurlijke kleur van je lippen.

Experimenteer met lipstick kleuren

Het kiezen van de perfecte lipstick is een persoonlijke keuze die afhangt van je huidtint, haarkleur en persoonlijke stijl. Door rekening te houden met deze factoren, kun je een lipstick vinden die je look versterkt en je zelfvertrouwen een boost geeft. Vergeet niet om verschillende kleuren en afwerkingen uit te proberen om te zien wat het beste bij je past. En onthoud: make-up is bedoeld om plezier te hebben en jezelf uit te drukken, dus wees niet bang om te experimenteren!

Lees meer over beauty en lifestyle op Leuk om te lezen.

Deel dit artikel op je socials