Wat is een infrarood paneel

Badkamer-met-foto-infrarood-paneel-handdoekdroger-1024x682-1-2.jpg

Welkom bij ons artikel over infrarood panelen – een efficiënte en energiezuinige verwarmingstechnologie. In dit gedeelte zullen we onderzoeken wat een infrarood paneel precies is en hoe het kan zorgen voor een efficiënte en energiezuinige manier van verwarmen in uw huis of kantoor.

Voordelen van een infrarood paneel

Infrarood panelen bieden verschillende voordelen die ze een populaire keuze maken voor efficiënte en energiezuinige verwarmingssystemen. Hieronder zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Energiezuinigheid: Infrarood panelen verwarmen objecten en mensen direct, in plaats van de lucht. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van energie, aangezien er geen energie wordt verspild aan het verwarmen van de lucht die snel kan circuleren en verdwijnen. Hierdoor kunt u geld besparen op uw energierekening.
 • Snelle opwarmtijd: Infrarood panelen warmen snel op en zorgen voor directe stralingswarmte. Dit betekent dat u geen lange wachttijden hebt voordat de ruimte op de gewenste temperatuur is.
 • Zonachtige warmte: Infrarood straling is vergelijkbaar met de warmte die we voelen van de zon. Het zorgt voor een aangename en comfortabele warmte zonder de luchtvochtigheid aan te tasten, wat ideaal is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.
 • Zoned heating: Infrarood panelen kunnen individueel worden gecontroleerd, waardoor u verschillende zones in uw huis of kantoor kunt verwarmen op basis van uw behoeften. Dit zorgt voor gepersonaliseerd comfort en energiebesparing door het verwarmen van alleen de ruimtes die in gebruik zijn.

Met infrarood panelen kunt u genieten van de voordelen van efficiënte verwarming en besparen op uw energiekosten, terwijl u profiteert van snelle opwarmtijden en aangename stralingswarmte. Het is een duurzame en comfortabele oplossing voor elk huis of kantoor.

Werking van infrarood verwarming

In dit gedeelte zullen we de werking van infrarood verwarming uitleggen, inclusief de infrarood stralingsverwarmingstechnologie die wordt gebruikt om warmte te genereren.

Bij infrarood verwarming wordt warmte gegenereerd door middel van infrarood straling. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die lucht verwarmen, verwarmt infrarood straling direct objecten en mensen in een ruimte. Dit zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en minimaliseert warmteverlies.

De werking van infrarood verwarming berust op het principe van elektromagnetische straling. De infraroodstralen worden uitgezonden door speciale verwarmingselementen in de panelen, die op hun beurt worden gevoed door elektriciteit. Deze straling wordt geabsorbeerd door objecten en mensen in de ruimte, waardoor ze direct worden verwarmd.

Voordelen van infrarood stralingsverwarmingstechnologie:

 • Snelle opwarmtijd: Infrarood verwarmingssystemen kunnen binnen enkele minuten warmte afgeven, waardoor er direct comfort wordt gecreëerd in de ruimte.
 • Energiezuinig: Omdat infrarood verwarming direct warmte afgeeft aan objecten en mensen, is er minder energie nodig om een ruimte op te warmen in vergelijking met andere verwarmingssystemen.
 • Zonachtige warmte: De infrarood straling voelt vergelijkbaar aan als zonnestralen, waardoor een aangename en natuurlijke warmte wordt ervaren.
 • Zonlichteffect: Infrarood straling heeft ook een positieve invloed op de productie van vitamine D in het lichaam, vergelijkbaar met het effect van zonlicht.
 • Zoneverwarming: Met infrarood panelen kunt u specifieke zones in uw huis of kantoor verwarmen, waardoor u energie kunt besparen door alleen de ruimtes te verwarmen waar u zich bevindt.
 • Weinig onderhoud: Infrarood verwarmingssystemen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig en hebben een lange levensduur.

Met de werking van infrarood verwarming en de voordelen van infrarood stralingsverwarmingstechnologie kunt u genieten van efficiënte en energiezuinige verwarming in uw huis of kantoor.

Volgende…

Installatie van infrarood panelen

Infrarood panelen bieden een efficiënte en energiezuinige manier van verwarmen in uw huis of kantoor. Bij de installatie van infrarood panelen zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Tips voor een efficiënte installatie

1. Plaatsing: Kies een locatie waar de panelen de gewenste ruimte optimaal kunnen verwarmen. Houd rekening met de afmetingen van de panelen en zorg voor voldoende ruimte rondom.

2. Hoogte: Monteer de panelen op een hoogte van ongeveer 2,2 meter, zodat de infraroodstraling gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld.

3. Oriëntatie: Zorg ervoor dat de panelen gericht zijn op de plekken waar warmte gewenst is, zoals zithoeken of werkplekken.

4. Montage: Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op bij het monteren van de panelen. Voor een veilige installatie kunt u het beste een professionele installateur raadplegen.

“Een correcte installatie van infrarood panelen is essentieel voor een optimale werking en energie-efficiëntie.” – Patrick Jansen, ervaren installateur bij Warmteshop.be

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kosten voor de installatie van infrarood verwarming. De kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal panelen dat geïnstalleerd moet worden en de complexiteit van de installatie.

Mogelijke kosten

Het gemiddelde kostenplaatje voor de installatie van infrarood panelen ligt tussen de €500 en €1500, afhankelijk van de omvang van de installatie. De kosten omvatten niet alleen de aanschaf van de panelen zelf, maar ook de montage en eventuele aanpassingen aan de elektrische aansluiting. Het is belangrijk om een offerte op maat aan te vragen bij een professionele installateur, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de totale kosten.

Door zorgvuldig te plannen en te investeren in een kwalitatieve installatie, kunt u optimaal genieten van de voordelen van infrarood panelen en een energiezuinige verwarming realiseren.

Vergelijken van infrarood panelen

In dit gedeelte zullen we verschillende infrarood panelen vergelijken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van het juiste paneel voor uw verwarmingsbehoeften.

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe infrarood panelen, is het belangrijk om te weten welke opties er beschikbaar zijn en welke het beste bij uw specifieke situatie passen. Het vergelijken van verschillende panelen kan u helpen om de juiste keuze te maken op basis van factoren zoals vermogen, afmetingen, prijs en functionaliteit.

Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het vergelijken van infrarood panelen:

 1. Vermogen: Controleer het vermogen van elk paneel om ervoor te zorgen dat het voldoende warmte produceert voor de ruimte die u wilt verwarmen. Houd rekening met de grootte en isolatie van de ruimte bij het kiezen van het juiste vermogen.
 2. Afmetingen: Let op de afmetingen van de panelen om ervoor te zorgen dat ze passen in de beschikbare ruimte en esthetisch aansluiten bij uw interieur.
 3. Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende panelen om ervoor te zorgen dat u een goede deal krijgt. Houd rekening met de kwaliteit en duurzaamheid van het paneel bij het bepalen van de waarde voor uw geld.
 4. Functionaliteit: Let op de verschillende functies en instellingen die beschikbaar zijn bij de verschillende panelen, zoals thermostaten, timers en programmeerbare opties. Kies een paneel dat de gewenste functionaliteit biedt voor uw specifieke behoeften.

Door infrarood panelen te vergelijken, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en het beste paneel kiezen dat past bij uw verwarmingsbehoeften. Neem de tijd om de verschillende opties te bekijken en ga voor kwaliteit, efficiëntie en gebruiksgemak.

“Het vergelijken van infrarood panelen helpt u om de beste keuze te maken voor uw verwarmingsbehoeften, zodat u kunt genieten van comfortabele en energiezuinige warmte in uw huis of kantoor.” – [Naam]

Ecaros, Alkari en Welltherm infrarood panelen

In dit gedeelte zullen we gedetailleerde informatie bieden over specifieke merken van infrarood panelen, namelijk Ecaros, Alkari en Welltherm. Deze merken hebben zich bewezen als betrouwbare en hoogwaardige opties voor uw infrarood verwarmingsbehoeften.

Ecaros

Ecaros is een bekend merk in de infrarood verwarmingsindustrie. De panelen van Ecaros zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden efficiënte warmteverspreiding in uw huis of kantoor. Met diverse modellen en maten kunt u het juiste paneel kiezen dat past bij uw behoeften en interieur. Ecaros biedt zowel wand- als plafondmontage-opties, waardoor u flexibel bent in de installatie. U kunt rekenen op kwaliteit en betrouwbaarheid bij het kiezen van Ecaros panelen voor uw infrarood verwarmingssysteem.

Alkari

Alkari is een gerenommeerd merk in de infrarood verwarmingswereld en staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en geavanceerde technologie. De panelen van Alkari bieden niet alleen efficiënte verwarming, maar hebben ook een strak en modern uiterlijk dat naadloos past bij verschillende interieurstijlen. Met Alkari panelen kunt u genieten van comfortabele warmte en een stijlvolle esthetiek in uw leefruimtes.

Welltherm

Welltherm is een betrouwbaar merk dat hoogwaardige infrarood panelen produceert. De panelen van Welltherm worden gekenmerkt door hun duurzaamheid en energie-efficiëntie, waardoor ze een kosteneffectieve verwarmingsoplossing zijn voor zowel huizen als bedrijven. Met een breed scala aan maten en ontwerpen kunt u de ideale Welltherm panelen vinden die perfect aansluiten bij uw verwarmingsbehoeften en interieur.

Koop uw infrarood verwarming bij Warmteshop.be

Warmteshop.be is een vertrouwde leverancier van infrarood verwarmingssystemen en panelen. Hier kunt u eenvoudig Ecaros, Alkari en Welltherm panelen kopen, samen met een breed scala aan andere merken en modellen. Met deskundig advies en een uitstekende klantenservice staat Warmteshop.be klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste infrarood panelen voor uw specifieke behoeften. Bezoek Warmteshop.be en ontdek het brede assortiment infrarood verwarmingsopties die beschikbaar zijn.

Infrarood verwarmingssysteem voor uw huis of kantoor

Wanneer u op zoek bent naar een efficiënte en energiezuinige verwarmingstechnologie voor uw huis of kantoor, is een infrarood verwarmingssysteem een uitstekende keuze. Het biedt talloze voordelen en zorgt voor een comfortabele warmte zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hoge energiekosten.

Een infrarood verwarmingssysteem maakt gebruik van infrarood stralingsverwarmingstechnologie om direct warmte over te brengen naar de objecten en mensen in de ruimte. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die de lucht verwarmen, zorgt infrarood verwarming voor een gelijkmatige en gerichte warmte, waardoor er geen energie verspild wordt aan het opwarmen van tijdelijk ongebruikte ruimtes zoals een badkamer.

Met een infrarood verwarmingssysteem kunt u dus specifieke zones in uw huis of kantoor verwarmen, waardoor u energie bespaart en uw verwarmingskosten verlaagt. Bovendien is infrarood verwarming ook gezonder, omdat het de luchtcirculatie minimaliseert en vochtigheid controleert, wat de groei van bacteriën en schimmels helpt voorkomen.

Enkele andere voordelen van een infrarood verwarmingssysteem zijn:

 • Snelle opwarmtijd: Infrarood panelen bereiken snel de gewenste temperatuur, waardoor u direct kunt genieten van een warme ruimte.
 • Geen onderhoudskosten: Infrarood verwarmingssystemen hebben geen bewegende onderdelen, waardoor er weinig tot geen onderhoud nodig is.
 • Esthetisch aantrekkelijk: Infrarood panelen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs, waardoor ze naadloos passen bij elk interieur.

Een infrarood verwarmingssysteem is niet alleen een slimme keuze voor uw comfort, maar ook voor het milieu. Met de energiezuinige verwarmingstechnologie van infrarood panelen kunt u uw ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een duurzame toekomst.

Kortom, als u op zoek bent naar een efficiënte, energiezuinige en comfortabele manier om uw huis of kantoor te verwarmen, overweeg dan zeker een infrarood verwarmingssysteem. Het biedt talloze voordelen en zorgt voor een aangename warmte in elke ruimte.

Spaceheater.be en Spaceheater.nl voor al uw infrarood verwarming behoeften

Als u op zoek bent naar de beste infrarood verwarming voor uw huis of kantoor, dan bent u bij Spaceheater.be en Spaceheater.nl aan het juiste adres. Bij deze betrouwbare bronnen kunt u hoogwaardige infrarood verwarming kopen om uw ruimte op een efficiënte en energiezuinige manier te verwarmen.

Warmteshop.be is een gerenommeerde leverancier van infraroodpanelen en biedt een breed scala aan merken en modellen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Of u nu een paneel zoekt voor in uw woonkamer, slaapkamer, kantoor of badkamer, u vindt gegarandeerd een geschikte optie bij Warmteshop.be. De infrarood panelen zijn energiezuinig, duurzaam en gemakkelijk te installeren, zodat u snel kunt genieten van de voordelen van deze moderne verwarmingstechnologie.

Bij Spaceheater.be en Spaceheater.nl kunt u rekenen op uitstekende service en deskundig advies. Het vriendelijke team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Met een ruime selectie aan infrarood verwarmingsopties en een betrouwbare leveringsservice, kunt u met vertrouwen uw infrarood verwarming bij Spaceheater.be en Spaceheater.nl kopen.

FAQ

Wat is een infrarood paneel?

Een infrarood paneel is een verwarmingssysteem dat gebruikmaakt van infrarood stralingsverwarmingstechnologie om warmte te genereren. Het paneel geeft infrarode straling af die objecten en mensen direct verwarmt zonder de lucht in de ruimte op te warmen, waardoor het een efficiënte en energiezuinige manier van verwarmen is.

Wat zijn de voordelen van een infrarood paneel?

Er zijn verschillende voordelen van een infrarood paneel, waaronder een energiezuinige werking, snelle opwarmtijd, gelijkmatige warmteverdeling, verbeterde luchtkwaliteit, geen luchtcirculatie of stofverplaatsing, en de mogelijkheid om gericht ruimtes te verwarmen.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door het uitstralen van infrarode straling, die directe warmte biedt aan de objecten en mensen in de ruimte. Deze stralingsverwarmingstechnologie zorgt ervoor dat warmte gelijkmatig wordt verspreid zonder de lucht in de ruimte op te warmen, waardoor het een efficiënte en comfortabele verwarmingsmethode is.

Hoe installeer ik infrarood panelen?

De installatie van infrarood panelen kan relatief eenvoudig zijn. Het is belangrijk om de panelen op de juiste plaats te monteren, waarbij rekening wordt gehouden met de grootte van de ruimte en de gewenste verwarmingsbehoeften. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant of schakel een professionele installateur in om de installatie correct uit te voeren.

Kan ik verschillende infrarood panelen vergelijken?

Ja, het is mogelijk om verschillende infrarood panelen te vergelijken om zo de juiste keuze te maken voor uw verwarmingsbehoeften. U kunt letten op factoren zoals vermogen, afmetingen, design, garantie en prijs om een weloverwogen beslissing te nemen.

Welke merken infrarood panelen zijn er?

Er zijn verschillende merken die infrarood panelen aanbieden, waaronder Ecaros, Alkari en Welltherm. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. U kunt deze panelen kopen bij Warmteshop.be, een vertrouwde leverancier van infrarood verwarmingssystemen.

Hoe implementeer ik een infrarood verwarmingssysteem in mijn huis of kantoor?

Een infrarood verwarmingssysteem kan worden geïmplementeerd door infrarood panelen strategisch te plaatsen in de ruimtes die verwarming nodig hebben. Het is belangrijk om de juiste afmetingen en vermogensniveaus te kiezen om aan de verwarmingsbehoeften te voldoen. Raadpleeg een professionele installateur voor advies en om de installatie correct uit te voeren.

Waar kan ik infrarood verwarming kopen?

U kunt infrarood verwarming kopen bij Warmteshop.be, Spaceheater.be en Spaceheater.nl. Deze websites bieden een breed scala aan infrarood verwarmingsopties van verschillende merken, zodat u het perfecte systeem voor uw behoeften kunt vinden.

Deel dit artikel op je socials