Loft-stijl wonen: ruim en industrieel

loft stijl wonen

Loft-stijl wonen: ruim en industrieel

Loft-stijl wonen is een interieurtrend die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het is een stijl die zich kenmerkt door een ruimtelijk en industrieel karakter. In dit artikel gaan we dieper in op wat loft-stijl wonen precies inhoudt, waar het vandaan komt en hoe je deze stijl in je eigen interieur kunt toepassen.

Wat is loft-stijl wonen?

Loft-stijl wonen is ontstaan in de jaren ’50 en ’60 in New York. Kunstenaars en creatievelingen trokken toen massaal naar de stad en vestigden zich in oude fabrieksgebouwen. Deze gebouwen werden omgebouwd tot woonruimtes en zo ontstonden de eerste lofts. Kenmerkend voor deze lofts waren de hoge plafonds, grote ramen en ruimtelijke indeling.

De loft-stijl is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige interieurtrend. Het is een stijl die zich kenmerkt door een ruimtelijk en industrieel karakter. Denk hierbij aan grote open ruimtes, hoge plafonds, betonnen vloeren en bakstenen muren. Ook het gebruik van ruwe materialen zoals staal, hout en leer is typerend voor deze stijl.

Hoe pas je loft-stijl wonen toe in je eigen interieur?

Wil je de loft-stijl in je eigen interieur toepassen? Dan zijn er een aantal elementen die niet mogen ontbreken:

  • Open ruimtes: Loft-stijl wonen draait om ruimte. Zorg dus voor een open indeling en vermijd te veel muren en deuren.
  • Hoge plafonds: Hoge plafonds zijn een belangrijk kenmerk van de loft-stijl. Heb je geen hoge plafonds? Dan kun je deze optisch verhogen door bijvoorbeeld lange gordijnen op te hangen.
  • Bakstenen muren: Bakstenen muren geven een industrieel karakter aan je interieur. Heb je geen bakstenen muren? Dan kun je deze ook creëren door bijvoorbeeld behang met een baksteenmotief te gebruiken.
  • Betonnen vloeren: Betonnen vloeren zijn een belangrijk element van de loft-stijl. Heb je geen betonnen vloer? Dan kun je deze ook creëren door bijvoorbeeld een betonlook vloer te leggen.
  • Ruwe materialen: Gebruik ruwe materialen zoals staal, hout en leer om het industriële karakter van de loft-stijl te benadrukken.
  • Grote ramen: Grote ramen zorgen voor veel lichtinval en geven een ruimtelijk gevoel aan je interieur.

Voorbeelden van loft-stijl wonen

Ben je benieuwd hoe loft-stijl wonen er in de praktijk uitziet? Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

Voorbeeld 1: Loft in Amsterdam

Een loft in Amsterdam is een mooi voorbeeld van loft-stijl wonen. Met hoge plafonds, bakstenen muren en betonnen vloer geven het interieur een industrieel karakter. Het gebruik van houten meubels en accessoires zorgt voor warmte en sfeer.

Voorbeeld 2: Loft in New York

Een ander loft in New York is een klassiek voorbeeld van loft-stijl wonen. De grote open ruimte, hoge plafonds en bakstenen muren geven het interieur een ruimtelijk en industrieel karakter. Het gebruik van lichte kleuren zorgt voor een frisse uitstraling.

Ruimtelijk met industrieel karakter

Loft-stijl wonen is een interieurtrend die zich kenmerkt door een ruimtelijk en industrieel karakter. Het is een stijl die is ontstaan in de jaren ’50 en ’60 in New York en inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardige trend. Wil je de loft-stijl in je eigen interieur toepassen? Zorg dan voor open ruimtes, hoge plafonds, bakstenen muren, betonnen vloeren, ruwe materialen en grote ramen. Met deze elementen creëer je een interieur dat helemaal past bij de loft-stijl.

Dit is een artikel van Leuk om te lezen in de categorie Wonen. Meer over tips voor wonen lezen? Bekijk dan ook eens waarom een asbest attest belangrijk is bij de verkoop van je woning.

Deel dit artikel op je socials